Biscuiți cu mălai, pentru bogați

in Gusturi, 28.03.2020

Pe vremuri, adică acum două săptămâni, ne bucuram că e duminică. Apoi ne întristam, că se face luni. Acum s-a rezolvat. E weekend sau orice zi. Important e să ai mălai. În sfârșit, lumea poate înțelege ce înseamnă bogăția.

Nu trufe albe, nu platină, nu Omega 3 de la somoni de casă. MĂLAI! Sărăcia va fi reanalizată și se va demonstra că banii pot fi folosiți, așa cum făceau și bunicuțele de altădată, pentru investiții în gusturi bune.

Pare mai greu să le împărtășim acum, dar va veni și vremea când ne vom bea din nou cafeaua împreună. Până atunci, stăm acasă și mai ronțăim din provizii. Zilele astea am revenit la gătit și am înțeles din nou de ce am scăpat de depresie devenind bucătar.

Una peste alta, cred că morala acestor zile ne arată că există revelion și fără artificii. Și biscuiți cu mălai. Vă jur că pot crea dependență. 

Ce ne trebe

250 g unt dulce (și pentru biscuiți și pentru tavă)

300 g mălai

200 g zahăr tos

100 g făină albă

1 jumătate linguriță praf de copt

4 ouă, bătute

Zest de la o lămîie rasă

Un poș (poche), hârtie de copt, tavă unsă cu unt

Cum procedăm

Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Eu am prefiert mălaiul într-un steamer. Hârtie de copt, cam juma de oră. Sau folosiți mălai pentru mămăliguță rapidă, dacă sunteți foarte descurcăreți și găsiți așa ceva. Aproape imposibil. Dacă faceți asta, îl cerneți. Cerneți și făina și zahărul. Îmi place să simt bobițele de mălai, dar vedeți și voi.

Se amestecă toate ingredientele într-un bol. Se toarnă compoziția într-un poș de patiserie. Se unge o tavă și se acoperă cu hârtie de copt.

Se lasă la rece o juma de oră, măcar.

Se toarnă compoziția din poș, păstrând o distanțare socială între biscuiți, pentru că se umflă mălaiul în ei.

Se coc 15 minute, până devin aurii.

Se lasă la răcit și se pot păstra într-o cutie etanșă, tip izoletă.

Eu îi găsesc perfecți pentru cafea. În primul rând, sunt pufoși și un pic crocanți, pentru că mălaiul se simte, crănțăne un pic între dinți și e de neuitat, la fel ca pupatul unei mătușici care te-a îndopat cu prăjituri în copilărie.

Posibil să pară prea simpli, dar o să îi radeți ca pe semințe, cît sunteți voi de deștepți și oameni cu facultate.

În al doilea rând, nu avem ce discuta, îi faceți și asta e. Au o textură perfectă pentru scufundări în Nespresso Barrista Creations Cocoa Truffle. Lămîia îi ajută să revină mereu la suprafață, oricât de seducătoare va fi aroma boabei de cacao.

Pe de altă parte, cred că au să vă facă o mare bucurie biscuiții ăștia și asta îmi doresc și eu. Nu uitați să împărtășiți lucrurile astea și după ce veți ieși din izolare. Pentru că numai așa veți avea spor la cafeluță.

Lasă un comentariu

← Inchide