210 g făină
O linguriță scorțișoară
½ linguriță cardamom
½ linguriță nucșoară
1 linguriță praf de copt
180g zahăr brun
3 ouă
150 g unt la temperatura camerei
150 g granola, inclusiv fulgi de ovăz
130 g stafide bune
Sare Maldon
Încălzim cuptorul la 175 grade Celsius
Întindem hîrtie de copt într-o tavă.
Combinăm făina, praful de copt, nucșoara, scorțișoara, cardamomul.
Untul se bate cu zahărul, pînă devine cremos. Se adaugă ouăle, unul cîte unul. Apoi se integrează treptat compoziția de făină.
La final, se amestecă stafidele și granola.
Se așază în tavă cu o lingură. Ies cam 20 de bucăți sau 15 mai dolofane.
Am presărat și niște fulgi de sare deasupra fursecurilor, înainte să le pun în cuptor, și mi s-a părut și mai frumoasă întîlnirea cu dintre ele si cafea.
Lasă un comentariu