
Fursecul e, alături de măslină și atenție, o prezență constantă în filozofia darului la noi. Nicio măslină nu a fost rănită pe parcursul rețetei, ba dimpotrivă. Așa că vă îndemn să vă puneți o cafeluță și să urmăriți cu atenție și savoare ce urmează. E ușor de făcut, simplu de ronțăit și se înmoaie mai ușor decât posmagii.
REȚETA!!!!
Ce ne trebe
210 g făină
O linguriță scorțișoară
½ linguriță cardamom
½ linguriță nucșoară
1 linguriță praf de copt
180g zahăr brun
3 ouă
150 g unt la temperatura camerei
150 g granola, inclusiv fulgi de ovăz
130 g stafide bune
Sare Maldon
Cum procedăm
Încălzim cuptorul la 175 grade Celsius
Întindem hîrtie de copt într-o tavă.
Combinăm făina, praful de copt, nucșoara, scorțișoara, cardamomul.
Untul se bate cu zahărul, pînă devine cremos. Se adaugă ouăle, unul cîte unul. Apoi se integrează treptat compoziția de făină.
La final, se amestecă stafidele și granola.
Se așază în tavă cu o lingură. Ies cam 20 de bucăți sau 15 mai dolofane.
Am presărat și niște fulgi de sare deasupra fursecurilor, înainte să le pun în cuptor, și mi s-a părut și mai frumoasă întîlnirea cu dintre ele si cafea.
Altfel, nu vă faceți griji, că nu au să rămână firimituri în urma voastră, ca în Hansel și Gretel, ci doar parfumul de spor la cafeluță.
Lasă un comentariu