Aș putea să încep cu un clișeu despre pahare aburite și nevoia noastră de răcoare și de mango, dar prefer să îmi aduc aminte de o ploaie frumoasă din Londra și de restaurantul indian unde am și mâncat aproximativ acest kulfi de mango. Nu am stat să reduc laptele cu două treimi, cum se făcea pe vremea lui Buddha. Și nici nu am mango în curte, că l-au tăiat vecinii, ca să pună porumb. Sau porumbel, cum se strigă pe plajă la Costinești.
250 g pulpă de mango, făcută efectiv piure, pilaf, praf
250 ml smântână lichidă
Un pic de lapte cald, în care desfaceți șofran
125 ml lapte condensat
Niște cardamom
Niște nucșoară
Niște fistic
Niște stafide hidratate în coniac, dacă înghețata e pentru adulți
Fructe roșii, acrișoare
Amestecăm ingredientele lichide. Adăugăm cu suspiciune cardamom și nucșoară, gustăm și ne oprim la timp. Nu ar trebui să fie decât ușor dulce.
Pregătim o tavă cu pahare de carton (de cafea), – sau shot-uri sau orice alte pahare care vă plac. Dacă aveți forme de lollipops, nu ezitați. Turnăm compoziția, adăugăm stafide și fistic. Acoperim și lăsăm la congelator cam 5 ore.
Le putem tăvăli prin fistic și merg bine cu afine, coacăze, căpșune, zmeură, chiar și vișine. Because the table is crying, facem și
3 cuburi de gheață
Lapte 1,5%
Felii de lime
Punem cuburile în pahar. Turnăm un shot de espresso. Turnăm spumă rece de lapte și lăsăm și niște lime să cadă în slow motion în pahar.
Lasă un comentariu