Ce ne trebe
240 g unt 80% la temperature camerei
240 g ciocolată niagră 75% zdrobită cu blîndețe
8 ouă separate
85 g cacao
100 g zahăr muscovado
100 g zahăr pudră
Un praf de sare
Cuptor încins la 200 de grade Celsius.
Formă de prăjitură sau forme de brioșe.
Cum se face
Ciocolata și untul se topesc la bain-marie. Se dau de pe foc și se amestecă și pudra de cacao. Se lasă la răcit
Gălbenușurile se amestecă în mixer cu zahărul muscovado cam 10 minute.
Albușurile se bat cu praf de sare. Se integrează treptat zahărul pudră pînă devin spumă fermă.
Gălbenușurile se adaugă treptat în ciocolată. Alternativ se mixează în ciocolată și 1/3 din albușuri, amestecând larg. Se toarnă în forma de cuptor 2/3 din compoziție și se coace maximum 40 de minute. Se lasă la răcit.
Se aduce din nou cuptorul la 200 de grade Celsius. Se toarnă compoziția rămasă peste prăjitură, ca o glazură. Se coace 10 minute și se lasă la răcit. Trebuie ajutată cu un cuțit, ca să se desprindă de pereții formei.
Vă recomand să testați, de altfel, toată colecția Nespresso Festive Gift of the Forest și accesoriile de sezon, cu designul Johannei Ortiz. Eu mi-am făcut un bullet proof cofee mare (espresso mixat cu ghee si unt de cocos) în travel-mug-ul Nespresso și am ieșit afară să gust prăjitura. Afară sunt copaci și aer curat, uneori, și îmi place să folosesc obiecte care au în spate o poveste corporatistă dar responsabilă, cum e cea începută de Nespresso și Nestle România la Voineasa și Parcul Național Cozia.
Lasă un comentariu
5 December 2021 la 05.12.2021 16:33
Mi-am scris retete de prăjitură si abia astept s-o pregătesc. Mulțumesc!
7 December 2021 la 07.12.2021 13:14
Mulțumim pentru frumoasele cuvinte și bineînțeles pentru rețetă !! Sărbători cu bine , cu pace în suflet și în lume !!
30 December 2022 la 30.12.2022 10:21
Buna Razvan, ori sunt adormita ori… am citit de 3 ori si nu m-am prins ce faci cu albusurile batute spuma. Cand si cum (cu mixerul sau cu spatula sa nu le tuflim)?
Un An Nou minunat sa ai!
mersii
(author) 19 January 2023 la 19.01.2023 06:04
cu spatula, meru cu spatula.
la multi ani!
21 November 2023 la 21.11.2023 20:56
Mvaaaiii, Răzvane, cum a ieșit de minunată! Și asta, și tarta cu portocale! Mai vrem rețete faine!